Kajaszemle

Őszintén a gasztroforradalomért.

AHOY!

2016. május 18. 21:39 - kajaszemle

ahoy.jpgValahol, a Kálvin tér környékén, a Papnövelde utcában áll egy különleges bár. Belépve, az orromat édes, mindent betöltő cukorillat csapja meg. Egy fiatal csapat fogad, akik végig segítőkészek és kedvesek velünk. A pult mögött nekem rögtön feltűnnek a különböző formájú és színű cukrokkal megtöltött üvegek, melyek még az eddiginél is nagyobb izgalomba hoznak. A hely elég szűkös bent, zsúfolt is kicsit, de ez egyfajta sajátos, bohókás hangulatot teremt. Színes poszterek, egyszerű berendezés. Leginkább az indusztriál stílus jut eszembe, talán főleg a csupaszon lógó égők miatt. Ennek a helynek nincs is szüksége túl hivalkodó designra mert az itt töltött időben úgysem tudsz semmi másra gondolni majd, csak az italodra és arra, hogy mennyi kalóriát viszel be. Szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy próbáltak leutánozni egy amerikai shake bárt. Nincs koktélcseresznye és nincs fekete-fehér kockás padló meg világító neon csövek. Eredeti és trendi. 

Toporgunk egy keveset, majd szerencsénkre végül megkapjuk az utolsó asztalt a galérián. (Ha délután, vagy este térnél be akkor érdemes egy-két nappal előbb asztalt foglalni.) Eléggé megszorul a meleg fent, ami még egy szeles, hideg napon is zavarónak bizonyul. Hosszan tanulmányozzuk a kínálatot: hihetetlen sok lehetőség (állítólag nagyjából 10.000 variáció) közül választhatunk. Forró- és jeges csokoládék, tejturmixok, kávék, smoothiek, limonádék szerepelnek az itallapon és persze néhány sütemény és szendvics közül is válogathatunk. A legfontosabb pedig, hogy az italok mérete, hőfoka, ízesítése is szabadon megválasztható, illetve azt is összeállíthatjuk, hogy milyen feltéteket kérünk a tetejére. Biztosra veszem, hogy ezek között mind az ínyencek, mind pedig a klasszikus ízek kedvelői megtalálják a számukra legmegfelelőbbet, de a tejérzékenyek, vegánok vagy a diétázók is nyugodtan elszürcsölhetnek egy pohárka kakaót bűntudat és rosszullét nélkül. Sajnos, az alkalmazottak csak a pultnál vesznek fel rendelést, így le és fel rohangálunk a galériáról, mielőtt végleg kényelembe helyezhetjük magunkat. 

Tíz perc elteltével megérkezik az asztalunkhoz a jeges, kókuszos tejcsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral, valamint egy szintén jeges, málnás fehércsokoládé. A színes, csíkos papírszívószálak nagyon tetszenek. A tejcsoki hihetetlenül krémes, karakteres és tartalmas. A kókuszt vagy kifelejtették belőle, vagy nem érződik benne, de ettől eltekintve tökéletes. Kellemes meglepetés, hogy a nagy adag tejszínhab az ital tetején valóban tejszínből van. A pillecukorral sem spóroltak, jut a rá belőle bőven. Ennél jobbat még nem ittam itthon. A fehércsoki is jó, itt már sokkal inkább kijön a málna íz. A szirup mellé mondjuk mi még vártunk volna egy-két szem friss málnát is. 

Annak ellenére, hogy kissé túl édesnek találjuk mindkettőt, elég hamar kiürülnek a poharaink. Az AHOY! élményt is nyújt, nem csupán jól eltalált, prémium minőségű italokat. Ez egy különleges hely, ahol az ember újra gyerek lehet, elfelejtheti minden baját és élhet a cukor nyújtotta örömöknek.  

Ennyi, az annyi: Nagyjából 1000-1300 ft között mozog az italok ára mérettől, illetve a feltétek és ízesítések számától függően. 

Legközelebb kipróbálom: forró, chilis, 70%-os étcsokoládé, karácsonyi cukornyalókával, Oreo milkshake, a közelgő nyárra való tekintettel pedig: jeges, epres-kókuszos limonádé 

Ajánlom: első randira, visszaeső diétázóknak, gyermeklelkűeknek, cukorimádóknak és mindenkinek, aki szereti a minőséget 

AHOY! 

5/4

 

 

AHOY!

Cím: Budapest, 1053 Papnöveld utca 3.

Nyitva tartás: minden nap 9:00-22:00-ig

Szólj hozzá!
google-site-verification: googlec6821a7b4fdaa730.html

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr528729190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása