Kajaszemle

Őszintén a gasztroforradalomért.

KRISTÓF KONYHÁJA

2017. január 19. 13:51 - kajaszemle


kristofkonyhaja.jpgTegnap ellátogattunk Steiner Kristóf új vegán helyének, a Kristóf konyhájának a megnyitójára. A szénabálákkal körbekerített sárga food truck az Üllői úti Food Truck Udvarban várja mostantól a vegán és nem vegán vendégeit egyaránt. Elsőre négyféle fogás közül választhatunk, de rendes időben nagyobb lesz a választék. Chilis bab és egy "Kristóf kedvence" nevű főétel szerepel a táblán. A mosolygós személyzet türelmesen nekünk is újra elmondja, hogy mit takar ez utóbbi. Végül gondolkodás nélkül erre szavaztunk és nem bántuk meg. Ez az étel pont olyan mint Kristóf: sokszínű és számos meglepetést tartogat. Minél inkább elmerülsz benne, annál jobban imádod. A kuszkusz saláta és a sárgarépafasírt adja meg az alaphangot ennek a rusztikus fogásnak. Minden falatnál felfedezhetünk egy új ízt, egy friss, különleges hozzávalót. A kuszkuszban elrejtett megannyi egészséges és friss hozzávaló, az uborka, gránátalma, szezámmag, karfiol, édes lilahagymalekvár, mogyoró, vörösáfonya egyvelege egy egész estés lakoma hangulatát idézi. Minden falatnál örömmel nyugtázod, hogy megint valami új ízt fedeztél fel. Engem szinte rögtön egy Tel Aviv-i, szőnyegekkel borított, napfényes, otthonos lakásba repített, ami mindenki számára nyitva áll. Elsőre kevésnek tűnik a porció, de a végén rájövünk, hogy annyira tartalmas, hogy pont elégnek bizonyul. (Némi bűntudat árán még hagytam is belőle egy kicsit.) Külön jó pont nálam, hogy környezetünket is óvják, ugyanis papírtányérokba kerülnek az ételek, amiket papírevőeszközökkel lehet elfogyasztani. Ettől még hitelesebb a Kristóf konyhája.

Ilyen pozitív élmény után természetesen nem tudunk anélkül távozni, hogy meg ne kóstoljuk valamelyik desszertet. Egy hajdinás gyümölcspitét felezünk és ebben sem csalódunk. Friss, savanykás, a tészta alap pedig tökéletes állagú, omlós, puha.

A Food Truck Udvar gyermekbetegségeként tudható be, hogy egyetlen hősugárzó sem melegítette az egyre nagyobbra növő tömeget. Még talán maradtunk volna egy keveset, ha valamivel jobb körülményeket biztosítanak számunkra. Ez persze nem fog attól eltántorítani, hogy újra és újra felfedezést tegyek Kristóf varázslatos világában. Akarom mondani: konyhájában.

Otthon aztán még hirtelen bevillant: nem is ettünk húst! Képzeljétek, hatalmas húsimádó létemre nem csak, hogy nem hiányzott, hanem eszembe sem jutott.

 

etelkritika.jpgEnnyi, az annyi: Főételek 1490 ft-ért, desszertek 690 ft-ért. 

Legközelebb kipróbálom: Sütőtökös csokitorta.

Ajánlom: Azoknak, akik nyitottak valami újra. Vegánoknak. Steiner Kristóf rajongóinak.

KRISTÓF KONYHÁJA

5/5

 

 

 

(képek: kristofkonyhaja.hu)

4 komment
google-site-verification: googlec6821a7b4fdaa730.html

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr4812032071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.01.19. 16:13:57

Hajrá minden hasonló kezdeményezésnek! Én biztosan benézek majd. :o)

Térspecialista 2017.01.19. 22:44:23

Vegán, vegán, de legalább meleg...? :)

M1nd3gy 2017.01.20. 01:48:47

"A Food Truck Udvar gyermekbetegségeként tudható be, hogy egyetlen hősugárzó sem melegítette az egyre nagyobbra növő tömeget."

Te kis buta :D Hát nem tudtad, hogy nem a hősugárzó melegíti be az egyre nagyobb tömeget?

Attilajukkaja 2017.01.21. 10:51:15

"Otthon aztán még hirtelen bevillant: nem is ettünk húst! "
A modern világunk sajátossága Európában, hogy csak hússal tudjuk elképzelni az étkezéseket. Pedig nem mindig volt ez így. És senkit nem érdekel, hogy a rengeteg húsevés mennyire károsítja a környezetünket. Leszarjuk.
Kíváncsi lennék, hány "tipikus" magyar ételt tudtok felhozni, ami húsmentes, és amit szívesen felszolgálnátok mondjuk egy külföldi vendégnek. :o)
süti beállítások módosítása