Kajaszemle

Őszintén a gasztroforradalomért.

THAI FAGYLALT

2016. május 19. 11:47 - kajaszemle

dsc_2972_2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly nyáron robbant be a Thai Fagylalt hozzánk. A nevükkel nem sokat hazudtak: Thaiföldön valóban mindenki ilyen fagyit kanalaz. Itthon, a Kálvin téren, a Szabó Ervin előtt találkozhatunk velük, illetve a Corvin sétányon. Egy adag 850 ft-ot kóstál és meg is kapjuk az ennek megfelelő mennyiséget. Egyébként szerintem lenne igény a kisebb adagra, kevesebbért. Személy szerint nekem előjött az "edd meg mert túl finom ahhoz, hogy kidobd" szindrómám, egyszerűen túl sok volt, de ha valami ennyire jó, akkor nincs az az Isten, hogy én azt kidobjam.

Két, általad választott feltét van benne az árban: dönthetsz különböző gyümölcsök, kekszek, cukrok, csokoládék mellett. Meglehetősen hosszú a lista és nehéz a választás. Ezen felül pedig díjtalanul kérhetsz rá még rolettit, tejszínhabot és különböző önteteket is.

A fagylalt egy nagyjából -40 fokos hűtőlapon készül, amire egy joghurtszerű folyadékot, a fagyi alapját öntik. Ezt formázzák spatulák segítségével apró tekercsekre, amiket aztán egy műanyag pohárba sorakoztatnak. Már csak ezért a látványos mutatványért is érdemes ellátogatni hozzájuk, hacsak az ember épp nem egy thaiföldi kiruccanás előtt áll. A gombócos társánál viszonylag többet kell rá várni: nagyjából 4-5 perc alatt készülnek el egy pohárral, de minden egyes percért megéri.

Az alacsony hőmérséklet miatt az elején még egy ideig fagyott állapotban van, ki kell várni, amíg ehető állapotba kerül az édesség. Mondjuk ezt én inkább az előnyök közé sorolnám. Nem egyszer fordult elő velem, hogy egy forró nyári napon a durván 700 ft-ért vásárolt két gombóc fele a kezemre olvadt a vásárlástól számított második percben.

Ezek után jön az abszolút kellemes meglepetés: nem túl édes, kifejezetten könnyű, kissé joghurtos izű az alap, amely a választott feltétek ízével nagyszerűen passzol, egyszóval igazi nyári édesség. Ha valaki mégis édesszájúbb, akkor neki érdemes az édesebb feltétek közül válogatni. Mi egy banános-Oreós és egy epres-tejkaramellás változatot kóstoltunk. Aki nehezen választana, annak is segítenek: a jól bevált, legnépszerűbb ízkombinációkat mindenki megtalálja a bódé oldalán. 

Ennyi, az annyi: 850 ft/ adag

Legközelebb kipróbálom: mangós-gumicukros

Ajánlom: forró, nyári napokra, annak, aki szereti az újdonságokat és utálja az olvadt fagyikat

THAI FAGYLALT

5/4

 

 

THAI FAGYLALT

Cím: Budapest, 1082 Baross u. 10. vagy  Budapest, 1082 Corvin-köz 5.

Nyitva tartás: minden nap 10:00-18:00-ig

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr348730118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása